Corporate Identity - logo en huisstijl

 

Eén van de meest herkenbare visuele aspecten van uw bedrijf is uw logo en de daarbij behorende huisstijl; ofwel uw Corporate Identity. Een goed logo is namelijk een uitbeelding van de identiteit (en als het goed is, bijbehorend gewenst imago) van de organisatie in kwestie.

 

Een logo zegt veel over een organisatie. Het geeft vrij direct een beeld of er een professionele club mensen achter zit, die het vertrouwen van potentiële klanten waard is. Natuurlijk is het leveren van een kwalitatieve dienst of product van uiterst belang, maar hoe u uzelf presenteert, levert (zeker bij nieuwe relaties) een zeer belangrijke bijdrage aan het succes.

 

Een goed ontworpen logo is in staat om een blijvende indruk bij het publiek te creëren. Ideaal gezien, communiceert het logo (naast wellicht de aard van de dienst of het product) de attitude, de kernwaarden of de missie van een organisatie. Belangrijk is dat het herkenbaar is en een professionele indruk achterlaat. Of een logo nu bestaat uit alleen een woordmerk, of ondersteund wordt door een beeldmerk of een terugkerende foto is niet persé belangrijk; wat telt, is authenticiteit!

 

Wat is huisstijl?

Voor de meeste mensen is het duidelijk wat een logo is. Maar de term 'huisstijl' wordt wat minder goed begrepen. Het meest voorkomende en zichtbare aspect van uw huisstijl is de correspondentie-set (briefpapier, enveloppe, visitekaartje). Dit wordt in de volksmond vaak al huisstijl genoemd, maar huisstijl is meer... Huisstijl is het collectieve beeld dat wordt uitgedragen door de gezamenlijke communicatie-uitingen. Dat is inclusief website, social media, offertes, folders, verpakkingen en zelfs de manier waarop de telefoon wordt opgenomen!

 

Wij helpen u graag om het meeste uit uw huisstijl te halen!

even zen | design & communicatie          Zaalheuvelweg 27          5363 TE  Velp (Nb)          Telefoon: 06 12 15 12 27  of  06 45 48 09 70          E-mail: info@evenzen.nl